НОВИНИ

Вътрешният министър направи изненадваща проверка на границата ни с Турция

Министърът на вътрешните работи Валентин Радев с изненадваща инспекция на границата с Турция в района на Средец и ГКПП "Малко Търново". В ефира на БНТ Радев заяви, че в този участък, където теренът е изключително тежък, трябва да бъде подобрена системата за наблюдение, за да се засили контролът. Това е един от най-натоварените участъци по граничната бразда.

вътрешният министър направи изненадваща проверка границата турция
bnt avatar logo
от БНТ
09:56, 05.06.2017
Чете се за: 00:31 мин.
У нас
Валентин Радев, министър на вътрешните работи: Тази ситуация вчера провокира отиването ми на границата, бяхме там, гледахме оградата, показах им как минават, откъде минават. Оградата навсякъде е изградена, те прескачат, режат с флексове, минават, ние я зашиваме и така. ... Трябва софтуера да се преустрои, теренът е тежък, системата за наблюдение трябва да бъде подобрена и поддържана.

От пресцентъра на МВР съобщават, че служителите на "Гранична полиция" са запознали министър Радев с организацията на работа и начина на разпределение на екипите по охрана. Министърът е поискал информация за взаимодействието между граничните полицаи и военнослужещите и лично е проверил как работят съвместните екипи.

На министъра са били показани и участъци, където нелегални мигранти са правили опити да преодолеят двуредовото възпрепятстващо съоръжение, нарушавайки целостта му.

Служителите на ГДГП са поставили въпроса за бързото възстановяване на пълноценната работа на интегрираната система за наблюдение на границата. Министърът се е ангажирал това да стане в най-кратки срокове.


Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Първата си съвместна изложба представят Гриша Кубратов и  Живко Лазаров
Първата си съвместна изложба представят Гриша Кубратов и Живко Лазаров
Разясняват на потърпевшите земеделци  в Сливо поле как да получат обезщетение
Разясняват на потърпевшите земеделци в Сливо поле как да получат обезщетение