Абонирай ме за най-важните новини?
ДА НЕ
НОВИНИ
Абонирай ме за най-важните новини?
ДА НЕ

Въведоха електронна система в ученическите столове в Бургас

За новата учебна година в Бургас въведоха електронна система в ученическите столове. Чрез платформата е-stol.com, родителите могат да изберат и да платят седмичното обедно меню на децата си онлайн.

bnt avatar logo
от Мария Салабашева
09:42, 15.09.2018
Чете се за: 00:41 мин.
Още

За да се възползват родителите от системата, първо трябва да направят регистрация на електронния адрес на платформата, след което да открият и присъединят едно или повече деца към профила си.

Йорданка Ананиева - зам. кмет на община Бургас: "Има всякакви възможности за заплащане - едната възможност е чрез дебитна, или кредитна карта да се заплати в платформата. Другата е на място в стола - но по-голямата част от хората, които ползват е-stol, го използват и за плащане, защото е лесно и удобно."

Извън основното меню, което се предлага в електронната система, е въведено и второ, алтернативно, позволяващо гъвкавост в избора на обяд. Така от една страна онлайн платформата спестява време на родителите, а от друга предоставя опция за избор на ястия според персоналните предпочитания на всяко дете.

- "Възползвали сме се вече, защото не е необходимо да се разхождаш до училището, или да даваш пари на детето. Много по-удобно е от къщи, от компютъра."

- "Удобно е, спестявам време и имам по - голяма нагледност".

- "Винаги е по -удобно да можеш да се информираш по всяко време, когато пожелаеш".

- "Който желае да го използва, който не желае, кара по стария начин."

Миналата година платформата "електронен стол" бе стартирана пилотно в няколко училища, а сега вече обхваща всички учебни заведения в Бургас.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Отбелязваме 99 години от рождението на Николай Хайтов
Отбелязваме 99 години от рождението на Николай Хайтов
Мерки срещу замърсяването на въздуха
Мерки срещу замърсяването на въздуха