НОВИНИ

71-годишен мъж оцеля, след като прекара 4 дни в шахта

Възрастен мъж от ловешкото село Хлевене падна в шахта и оцеля след като престоя в нея близо четири денонощия. 71-годишният Кольо Колевизчезнал около полунощ на 29 октомври. В сряда кметът на селото Лачо Йорданов подал сигнал в полицията и след няколкочасово издирване,мъжът е открит в адекватно състояние. Животът му е вън от опасност.

bnt avatar logo
от Дарина Цветкова
08:02, 04.11.2016
5698
Чете се за: 00:44 мин.
У нас

В събота в Хлевене се провеждал традиционният събор на селото. Заедно с приятели Кольо се почерпил добре. Хората разказаха, че в такива случаи той обикновено оставал да спи на пейка, въпреки че имал дом. И затова на никого не направило впечатление, че го няма няколко дни. Едва в понеделник съседи се обадили на кмета, че го няма в къщи.

Лачо Йорданов, кмет на с. Хлевене: Ходих в тях, вратите завързани отвън. Минахме по пътя, който обикновено преминава, не можахме да го намерим. На другия ден пак отидохме у тях и забелязах, че пак не е ходено там, не е влизано, вратите, както ги бях оставил, така са.

Тогава кметът подал сигнал в полицията и веднага било организирано мащабно търсене. От намерена обувка до отдушник на шахта край селото полицаите намират възрастния мъж.

Лачо Йорданов, кмет на с. Хлевене: Пропълзял е под отдушник и там му се чу гласа. И ние там от тоя отдушник го разкопахме с багер, за да можем да го извадим. То от там го извадихме. Той се беше заклещил вътре свит. Без храна, без вода, целият мокър.

Лекарите не ни разрешиха да разговаряме с Кольо, тъй като е настанен интензивното отделение в ловешката болница. Казаха обаче, че състоянието му е стабилно. Кметът на село Хлевене пък обеща да бъдат предпирети всички мерки за обезопасяване на шахтата, в която мъжът пропадна.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Директорът на онкологията в Пловдив: Няма официални оплаквания на пациенти
Директорът на онкологията в Пловдив: Няма официални оплаквания на пациенти
Очакват се 10 000 да пожелаят да гласуват в Бурса
Очакват се 10 000 да пожелаят да гласуват в Бурса