НОВИНИ

Явор Нотев: Ние сме заявили готовност, не сме отстъпили, имаме своите аргументи

Заместник председателят на Народното събрание, Явор Нотев, заяви твърдата позиция на Патриотичния фронт относно евентуалното връчване на трети мандат. Той беше категоричен, че те са готови да опитат да съставят правителство.

bnt avatar logo
от БНТ
19:30, 02.12.2016
Чете се за: 01:12 мин.
У нас
Явор Нотев: "Много вероятно е да се промени мнението на президента и разбира се подкрепата, която би трябвало да се окаже. Да, ние сме заявили готовност, не сме отстъпили, имаме своите аргументи. Ситуацията е с отворен край."

Според него позицията на ГЕРБ ще остане несигурна.

Явор Нотев: "В деня преди пътуването на Борисов до Унгария имаше разговори, които имаха своите аргументи и основания да се мисли в посока приемане на мандата и създаване на правителство. В същия ден се направи изявление на парламентарната група на ГЕРБ и чухме Цветанов да казва точно обратното. Няма промяна в тази нестабилна позиция на ГЕРБ. Предстоят няколко дни до връчването на мандат на левицата и ще минат дни докато се стигне до връчването третия мандат, на когото и да бъде връчен той."

Относно пенсиите, той отговори така:

Явор Нотев: "Разбира се, че темата за пенсиите не е нова за ГЕРБ, и това стана много ясно при дебатите по повод на бюджета. Стана ясно, че повече от година това е позицията на Патриотичния фронт, заявена съвсем категорично още със съгласието и подписването на коалиционното споразумение. Стана ясно, че имаме виждане откъде биха могли да бъдат намерени средствата за едно такова увеличение. И на всичкото отгоре този злонамерен коментар, че в годините щели да се трупат едни огромни суми, които могат да стигнат до 8 милиарда. Извините, но бюджета се приема година за година. Той не стои на място, там има и приходна част, има и нови решения, има динамика. Това са несериозни твърдения, с които се обяснява завоя, който се взе."

Той каза още, че нещата, които ще направят, ако създадат правителство, не са се променили.

Явор Нотев: "Ние сме с ясни послания и търсим подкрепа за решаването на проблемите, вътрешни и външни. Действително нашето виждане и то не е променено , въпреки ироничните забележки, е непроменено във времето. В крайна сметка, ако искаме да имаме самочувствието на страна членка на евросъюза ние разбира се трябва да догонваме и по този показател - начина по който живеят гражданите на европейските страни. Как ще стане това е втория въпрос и ние трябва да вземем решение как ще стане това."
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Русия ще осигури преминаването на хуманитарен конвой за Алепо
Русия ще осигури преминаването на хуманитарен конвой за Алепо
Електропровод в частен имот – има ли решение?
Електропровод в частен имот – има ли решение?