НОВИНИ

Юлиан Ангелов: Надявам се България да защити своите сънародници в Украйна

Не може да приемем политика на Украйна, въпреки че тя иска подкрепа от Европа - да ограничава права на определени малцинства. Надявах се да не допускат подобни неща. Ние няма как да се съгласим с това и се надявам България да успее да защити своите сънародници в Украйна. Това каза в "Още от деня" Юлиан Ангелов, депутат от Обединени патриоти, зам.-председател на комисията по политиките за българите в чужбина.

bnt avatar logo
от БНТ
19:43, 26.09.2017
Чете се за: 01:24 мин.
У нас

Относно коалиционната среща, която се проведе днес, Юлиян Ангелов заяви, че се надява след нея да се изгладят леките разминавания, които имат с ГЕРБ.

Юлиан Ангелов, депутат от Обединени патриоти, зам.-председател на комисията по политиките за българите в чужбина: За нас е важно да се обсъждат политиките и как върви управлението на страната. Не е нормално да няма редовни срещи, на които да се обсъждат тези политика. След днешната среща мисля, че тези леки разминавания, са изчистени. Начинът е да има комуникация и съгласуваност. За момента това, което имаме като политики, се следва. Дали с темповете, които ние желаем, или по-бавно, е друг въпрос.

Относно политиката за българите в чужбина, която е техен приоритет, като пример Ангелов каза следното:

Юлиан Ангелов, депутат от Обединени патриоти, зам.-председател на комисията по политиките за българите в чужбина: Все още е притеснително, че определени неща не се случват като българското гражданство. Повече от 53 хиляди преписки, основно на хора от Македония, не се разглеждат от съвета по гражданство и не се разписват. Тази политика продължава от служебното правителство, както и на БСП и ДПС. Явно определени чиновници смятат, че хората от Македония трябва да доказват някакво гражданство, за да докажат някакво гражданство.

Относно рейтинга на патриотите депутатът каза, че е нормално,когато са в управление, да търпят негативи и са влезли с ясното съзнание, че ще търпят негативи като партньори на ГЕРБ. " Важно е, че Обединени патриоти запазват позициите си и са трета политическа сила." ,каза още Ангелов.

Юлиан Ангелов, депутат от Обединени патриоти, зам.-председател на комисията по политиките за българите в чужбина: "Ако искаме нещо да се случва, трябва контрол. Ако го няма, каквито и реформи да предприемем, няма как да се случи. За това ще наблягаме да се затегне контролът. Надявам се, че нещата от новата политическа програма ще бъдат изпълнени.

По темата за изборите в Германия и възходът на Алтернатива за Германия той коментира, че е нормално подобни политически партии да завоюват успех.

Юлиан Ангелов, депутат от Обединени патриоти, зам.-председател на комисията по политиките за българите в чужбина: Тази политика,която водеха западноевропейксите партии, хората нямат доверие. Те искат повече ред и законност. Нормално е да се обърнат към алтернативна партия и политици.

Според Ангелов България отдавна е подготвена за Шенген и си заслужи мястото. "Това, че определени политически партии, използват България и Румъния, за да трупат политически дивидент, е друг въпрос. Ние сме по-готови за Шенген, отколкото Испания и Италия. Определени неща се преекспонират и се оказва, че България е с най-голяма корупция в света."

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Временно без вода ще останат част от южните квартали на София утре
Временно без вода ще останат част от южните квартали на София утре
УНИЦЕФ срещна мненията на юношите, експертите и държавата
УНИЦЕФ срещна мненията на юношите, експертите и държавата