НОВИНИ

"За кого се сещаш, когато се сещаш за някого?"

Как един млад поет събра 700 посетители на премиерата на дебютната си поетична книга и какво е мястото на поезията в живота на най-младите? Тук ви срещаме с Константин Трендафилов - творчески директор в голяма рекламна агенция, студент по журналистика или просто - едно лъчезарно момче. Четенето за него е почивка и отдих от реалността, а писането - една от големите му любови.

bnt avatar logo
от Цанка Николова
07:41, 29.04.2016
Чете се за: 00:39 мин.
Още

Константин Трендафилов, или както е по-познат сред приятелите си -Кокича. В последните седмици това име се чува все по-често сред младите хора, а причината е новата стихосбирка на поета. "За кого се сещаш, когато се сещаш за някого?" събира 50 стихотворения, като част от тях са вдъхновени и от истински истории.

Константин Трендафилов, поет: Литературата, тя е изразно средство. Както, примерно, една картина може да ти предава дадени емоции и послания, така може да го направиш и с думи и литературата е моето изразно средство.

На въпроса "Кой е Константин Трендафилов", отговаря: - Просто себе си. Изразява мислите и чувствата си в стихове. Може да ги намерите и в "Мърлявият блог на един спретнат човек" във Фейсбук, където има над 17 000 последователи. А за тези, които не посягат често към книгите казва:

- Tе си мислят, че няма да открият нещо за себе си вътре, или защото си мислят, че няма да го разберат. Ще се учудят колко голяма част от изкуството разбират. Просто не го знаят, защото не са го пробвали.

Вдъхновен от спомена за любовта или по-скоро от отсъствието ѝ в настоящето, Константин подготвя и по-мащабен проект. Издава само, че това е роман за важните неща в живота, където любовта е движещата сила.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Населението на Пловдив се увеличава
Населението на Пловдив се увеличава
Slow Food в Пловдивско
Slow Food в Пловдивско