НОВИНИ

Проф. Михаил Константинов: Виждаме политиката като оперетна сцена

Българската политика придоби доста водевилен характер с някои скорошни конгреси и изпълнения. Твърде голямата сериозност започна да досаждат, а сега виждаме една оперетна сцена. Това каза в "Денят започва", анализаторът проф.Михаил Константинов, който гостува в "Денят започва" заедно със социолога Татяна Буруджиева. Двамата коментираха изминалите конгреси и оставката на здравния министър.

bnt avatar logo
от БНТ
08:32, 31.10.2017
Чете се за: 00:47 мин.
У нас
Проф.Михаил Константинов, анализатор: Проф. Николай Петров е една от най-уважаваните личности в гилдията. Възможно е той да е настъпил нечий интереси. Единството, в което го обвиняват, е, че той е спазил закона. Ако критерият е най-ниска цена, фирмата трябва да бъде избрана, другото е нарушение на закона.

Според него вотът на недоверие на БСП ще бъде неуспешен, а ако изобщо има такъв, ще бъде спечелен от ГЕРБ.

Татяна Буруджиев, социолог: Не мога да разбера защо ГЕРБ си го причинява това с тези министри на здравеопазването. Тези действия не са от вчера и онзи ден. Изборите на министри са тежко погрешни, те винаги създават проблем, дори когато си изкарват мандата.

Според нея да бъдеш лекар е едно, но да си министър е да виждаш проблемите в здравеопазването. За подаването на оставка, тя каза, че това е морална постъпка и поздрави бившият министър. По думите на Буруджиева проблемите в здравеопазването са много и не е нормално като най-бедна държава да плащаме най-висок процент в здравеопазването. Според нея трябва да се реши и какво да се направи със социалните осигуровки и помощи.

Татяна Буруджиева, социолог: Конгресът беше свикан, за да може да скандира Нинова, а не БСП. За първи път има агитка, която през цялото време е готова да си скъса ризата и да вика Нинова. За първи път има лидер, който смята, че различното мнение, което се изразява в критика срещу него, означава критика на партията.


Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Транш от 800 млн. евро е преведен на Гърция
Транш от 800 млн. евро е преведен на Гърция
Без сериозни инциденти след силния вятър в София
Без сериозни инциденти след силния вятър в София