НОВИНИ

Наводнени дворове заради липсата на отводнителна система на пътя София-Перник

За липсата на отводнителна система на пътя София-Перник в района на село Владая сигнализират зрители на БНТ 2. В следствие на това дворовете на къщите, с които граничи пътят, се пълнят с вода. Хората многократно са сигнализирали общината за проблема, но без резултат. Затова сега настояват да се изгради път, по който да върви водата, преди да се асфалтира, и заплашват със жива верига да спрат машините, ако това не бъде направено. Има ли решение на проблема? Отговорът в репортажа на Владимир Христовски.

Владимир Христовски
от Владимир Христовски
21:35, 30.10.2017
Чете се за: 00:54 мин.
У нас

Най-потърпевши от проблема са семейството на Ирена Ковачева, чиито двор повече от три години се превръща в езеро при обилен валеж.

"В дворът целия асфалт се е изронил, няма шанс да си засадим трева, няма шанс да си оправя двора. Нищо. Кучето ми стои в някаква зверска кал."

Ирена се страхува още, че заради влагата тази стена ще падне.

Жителите се притесняват още, че при обилен валеж ул. "Пернишко шосе" ще се наводнява. Причината затова е, че липсва отводнителна система, а след асфалтирането нивото на пътя ще стане по-високо от ниските бордюри на пътя.

Васил Николов, председател на инициативния комитет за подобряване обществения транспорт на Владая и Княжево:
"Нищо няма да спира водата да влиза на улица "Пернишко шосе" в селото. Наклонът на пътя е директно към селото, цялата вода ще отива в селото. Искаме да се оправи този проблем с отводняването и след това да се асфалтира. Не може да се асфалтира и да се обещава, че ще се оправи отводняването пролетта. Няма да допуснем това нещо да се случи и сме решили да възпрепятстваме асфалтирането на пътя. Ако трябва ще спрем машините с жива верига."

Техническият ръководител на обекта Георги Петров опровегава думите на жителите.

Георги Петров, технически ръководител на обекта:
"Предвидено е в проекта поставянето на малки бордюри и италиански улеи, които ще отвеждат водата в определените места.“

Това обаче ще стане, след като бъде положен асфалтът, за да се отпуши трафикът в района. Очаква се ремонтът на участъка да приключи в неделя, когато завърша преасфалтирането на близо двукилометровото трасе. След това ще започне и поставянето на бордюрите. От строителната фирма обещаха това да се случи до края на годината.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
​Франция прие нов спорен антитерористичен закон
​Франция прие нов спорен антитерористичен закон
Екстрадиран в Испания кмет на Семчиново се върна на работа
Екстрадиран в Испания кмет на Семчиново се върна на работа