НОВИНИ

Екстрадиран в Испания кмет на Семчиново се върна на работа

Кметът на пазарджишкото село Семчиново Пламен Темелков от днес отново е на работното си място. Той е освободен от испанския съд под парична гаранция, след като беше обвинен за участие в организирана престъпна група за трафик на хора с цел сексуална експлоатация. След екстрадицията му, Общинската избирателна комисия го отстрани от поста, защото не е изпълнявал задълженията си повече от 3 месеца. Решението обаче беше обжалвано и сега се чака Административния съд да се произнесе дали Темелков ще изкара целия си мандат.

bnt avatar logo
от БНТ
21:30, 30.10.2017
Чете се за: 00:39 мин.
У нас

След близо 4-месечно отсъствие кметът на Семчиново Пламен Темелков отново влезе в кметския кабинет. Той беше задържан в края на месец юни и по-късно предаден на испанските власти.

Не съм направил нищо нередно, каза Пламен Темелков пред наш екип. И допълни, че атаките срещу него са целенасочени, а обвиненията - скалъпени.

Пламен Темелков - кмет на село Семчиново: Нормално е, след като застанеш на такъв пост, нормално е да има такива неща, има хора жадни за власт, изгубиха моя пост, нормално е.

Сигурен съм, че скоро ще се разбере истината, допълни Темелков.

Пламен Темелков - кмет на село Семчиново: Никога не съм имал криминално досие, никога не съм задържан от полицията, където и да е, нито в България, нито в Испания, нито където и да е в държава в Европа. Предстои ми да се захвана за работа и да продължавам в същото темпо. Аз няма да спра, аз ще съм същият, за мен нищо не е станало, продължаваме напред.

Сега кметът трябва да докаже дали по независещи от него причини не е могъл да изпълнява функциите си, когато е бил в ареста. Съдът ще има последната дума дали ще има нови избори в село Семчиново.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Наводнени дворове заради липсата на отводнителна система на пътя София-Перник
Наводнени дворове заради липсата на отводнителна система на пътя София-Перник
Жан-Клод Юнкер: ЕС ще преразгледа гражданската защита в Европа
Жан-Клод Юнкер: ЕС ще преразгледа гражданската защита в Европа