НОВИНИ

Задържаха антимафиот от ГДБОП за събиране на "такса спокойствие"

Задържаха антимафиот от ГДБОП заради събиране на "такса спокойствие". Арестът е свързан с разследването на групата за рекет, разкрита в столичното 4 РПУ.

Тихомир Игнатов
от Тихомир Игнатов
18:47, 14.02.2019
Чете се за: 00:31 мин.
У нас
задържаха антимафиот гдбоп събиране такса спокойствие

Преди година антимафиотът е бил колега с полицаите от сектор "Икономическа полиция", но подал молба за преместване. Задържаният е предупреждавал собственици на магазини за предстоящи проверки за продажба на стоки ментета.

От държавното обвинение коментираха и предстоящата екстрадиция на Димитър Желязков-Очите от Турция. Според заместник-главния прокурор Иван Гешев разследването срещу Желязков е пред приключване и са събрани всички доказателства.


Иван Гешев, зам.-главен прокурор: "Това, което предстои е да му се предявят обвинения, защото той е привлечен задочно, да му се даде възможност да даде обяснение и след това делото да се внесе в съда. А защо 6 месеца отне екстрадицията? Не мога да кажа, питайте турските власти. Има срокове, в които определената искаща страна България трябва да се извърши работа. Ние сме я извършили в законовия срок. Поискали сме това лице да бъде екстрадирано. Оттам нататък за всяка държава извън ЕС няма конкретни срокове."
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
НАП: ​Оборот за 1 млрд. лв. укриват търговците у нас
НАП: ​Оборот за 1 млрд. лв. укриват търговците у нас
Булгартрансгаз временно спира изграждането на тръбата до границата със Сърбия
"Булгартрансгаз" временно спира изграждането на тръбата до границата със Сърбия