НОВИНИ

Задържаха прегазилия дете в Стара Загора

Полицията в Стара Загора задържа шофьора, който през февруари уби жена на пешеходна пътека, рани друга и избяга. 51-годишният мъж е служител в общинската охрана и до момента отказва да дава показания. Задържан е за 72 часа, но прокуратурата ще поиска постоянен арест. Ако вината на извършителя се докаже, го заплашват от 3 до 10 години затвор.

bnt avatar logo
от Десислава Петкова
19:49, 29.02.2016
Чете се за: 00:33 мин.
У нас

Полицията е стигнала до шофьора, след като от мястото на произшествието са били иззети видеокамери.Той е бил задържан в дома си, където са намерени и дрехите, с които е бил в деня на катастрофата.

От предния десен фар на автомобила бил свален биологичен материал. Експерти уточниха, че са правени опити автомобилът да бъде пребоядисан за да се прикрият следите .

Нейка Тенева - говорител ОП Стара Загора: Извършителят е привлечен в качеството на обвиняем. Причинил смъртта на едно лице и многостепенна телесна повреда на друго лице, като деянието е извършено на пешеходна пътека. Деецът е избягал от местопрестъплението и случаят представлява особено тежък.

Старозагорци се оплакаха, че на пешеходната пътека, където стана катастрофата шофьорите масово карат неразумно с висока скорост.

От КАТ Стара Загора казаха, че ще увеличат контрола и полицейското присъствие на натоварените места в града.

Делян Славов - н-к КАТ Стара Загора: Служители, които са оборудвани с мотоциклети, ще извършват контрол и ще участват в трафика.

От Пътна полиция ще разчитат и на видео наблюдение от магазини и обекти в града.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Откриха бежанци в товарен влак
Откриха бежанци в товарен влак
13 кандидати за главен архитект на София
13 кандидати за главен архитект на София