НОВИНИ

Задържаният за убийството на Георги Игнатов е учил в Югозападния университет

Задържаният за убийството на Георги Игнатов в Борисовата градина Йоан Матев е студент по право, 1-ви курс в Югозападния университет в Благоевград. Повдигнатото на Йоан обвинение беше най-коментираната тема в Първо студентско общежитие, където той е живеел.

БНТ2-Благоевград
от БНТ2-Благоевград Йорданка Бакалска
15:20, 23.02.2017
Чете се за: 00:41 мин.
У нас

Йоан Матев се е настанил в Първо студентско общежитие на Югозападния университет в края на септември миналата година. За последно обаче там са го видели през декември, когато се е изнесъл от стаята си. От ръководството на общежитието казаха, че младежът не е създавал сериозни проблеми.

Биле Евтимов - председател на Първо студентско общежитие към ЮЗУ
Такива дребни работи - тропания, чукания по стаите и това е. Нямаше нищо друго като оплаквания. Никога няма да кажеш, че нещо е направил.

- Даже правеше впечатление с това, че е кротък, възпитан. Не може да кажеш, че в него се крие убиец.
- Учуден съм, че го е направил това нещо.

Най-изненадан от задържането на Йоан останал съквартирантът му, когато полицаи влезли, за да направят обиск на стаята им. Не открили обаче нищо, защото там нямало вещи на Йоан.

Любослав Виденов - съквартирант на Йоан Матев
Нищо лошо не мога да кажа до преди малко, докато разбрах, че го издирват за такова нещо. Не съм и подозирал даже. Добре се държеше, приятели си бяхме.

Студенти казаха, че до скоро на табло на входа на общежитието е имало снимка на издирвания за убийството в Борисовата градина младеж. Никой от тях обаче не е познал, че това е Йоан, защото той бил променен и изглеждал по доста различен начин.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Спешна акция спасява последните две животни в зоопарка в Мосул
Спешна акция спасява последните две животни в зоопарка в Мосул
Конституционният съд отмени санкциите при негласуване на избори
Конституционният съд отмени санкциите при негласуване на избори