НОВИНИ

Aрестуваха 19-годишен за убийството на Георги в Борисовата градина

Задържаният се казва Йоан Матев и на 19 години, студент по право. Полицията го е следяла половин година. Вчера свидетел е завел полицията на точното място, където се е намирал ножът, с който е извършено убийството. То е намерено и изпратено за ДНК експертиза. Момчето има брат, който също е разпитан. Малко след самото престъпление момчето е тръгнало да променя външния си вид - напълнял е, пуснал е брада и дори е спрял да ходи на училище. Ако обвиняемият бъде осъден, той ще получи присъда като непълнолетен, тъй като е бил на 17 години когато е извършено убийството.

Тихомир Игнатов
от Тихомир Игнатов
12:00, 23.02.2017
Чете се за: 00:39 мин.
У нас

Георги Игнатов беше намерен убит с нож на 2 юни 2015 година на пейка в Борисовата градина. Нападателят му нанася удар с нож в областта на сърцето, който се оказва фатален. Момчето успява да се обади по телефона на приятелката си, но не казва нищо за нападателя. Според разследващите, смъртта е настъпила няколко минути по-късно. Свидетели не са открити.

Няколко дни след убийството от МВР разпространиха кадри от охранителна камера, на които се вижда млад мъж с тъмно яке да бяга от парка. В хода на разследването видеозаписът премина обработка за подобряване на качеството в лаборатории на ФБР и Интерпол. Работата по случая обаче затрудни полицията заради липсата на свидетели. По време на разследването бяха прегледани стотици часове записи от всички камери в района на Борисовата градина.

Цялата територия на парка също беше претърсена, но оръжието така и не беше намерено. Тази сутрин бившият вече главен секретар на МВР Георги Костов беше лаконичен.

Георги Костов, бивш главен секретар на МВР: ,,Само ще поздравя колегите от СДВР за успешната реализация. Делото вече е над 40 тома може би. Толкова информация е смляна, че просто този случай може да влезе в учебниците по криминалистика."
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Даряват инсулинови помпи на деца с диабет във Варна
Даряват инсулинови помпи на деца с диабет във Варна
Рибари протестираха във Варна с искане за смяна на ръководството на ИАРА
Рибари протестираха във Варна с искане за смяна на ръководството на ИАРА