НОВИНИ

Захариева: Безвизовото пътуване до Канада не позволява работа там

От 1 декември в рамките на 6 месеца българите ще могат да пътуват и да престояват в Канада без визи. Това потвърди в "Денят започва" министърът на външните работи Екатерина Захариева. Тя уточни, че безвизовото пътуване не позволява работа там, а е подходящо за кратки бизнес пътувания, туризъм, посещения при близки, познати и роднини.

bnt avatar logo
от БНТ
08:39, 27.11.2017
Чете се за: 00:32 мин.
У нас

Пътуващите със самолет трябва да се регистрират еднократно на сайта на канадското външно министерство. Когато се пътува по суша или по море, няма нужда от тази регистрация.

Екатерина Захариева - министър на външните работи: Ако гражданите пътуват със самолет, ще трябва да се регистрират на сайта на канадското министерство на външните работи. Регистрацията важи за 5 години, таксата е 7 канадски долара. Това е еднократна регистрация и няма нужда да се прави преди всяко пътуване. Ще важи в рамките на 5 години.

Ако българските граждани искат да работят в Канада, трябва да получат разрешение по съвсем друг ред. Пред канадското министерство на труда и социалната политика има проучване.

Екатерина Захариева - министър на външните работи: Моля българските граждани, които са решили да работят, да проучат добре нещата.

Относно падането на визите със САЩ Захариева заяви, че продължават дипломатическите усилия в тази посока. Тя изрази надежда, че в рамките на три години това ще се случи.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Започна мълчаливото бдение пред Свeтия Синод в София
Започна мълчаливото бдение пред Свeтия Синод в София
Български учени участват в мащабен европейски проект срещу терористични атаки
Български учени участват в мащабен европейски проект срещу терористични атаки