НОВИНИ

Заменяме старите билети за градски транспорт на 4 места в София

Старите билети за столичния градски транспорт от 1 лев няма да важат след 1-ви юни, когато ще влезе в сила новата цена на еднократните превозни документи за София.

Владимир Христовски
от Владимир Христовски
11:45, 26.05.2016
Чете се за: 00:29 мин.
У нас

Пътниците ще трябва да ги подменят с нови, като доплатят 60 стотинки. Същото ще трябва да направят и пътниците, които използват талони, които от 1-ви юни ще струват 12 лева.

Замяна ще се извършва в 4 бюра на Центъра за градска мобилност в столицата до края на септември. Те се намират на площад „Възраждане" 1, площад „Бански" на булевард „Княгиня Мария Луиза" 86 и при метростанцията на Националния дворец на културата.

Пътуващите с билети на старата цена от 1 лев ще бъдат санкционирани по новите правила - 40 лева глоба на място и 200 лева акт при отказ да плати на място.

Едновременно с поскъпването на билетите ще поевтинеят годишните абонаментни карти. Годишната карта променя цената си от 500 лева на 365 лева като така пътуването ще излиза по 1 лев на ден. Очаква се през октомври транспортното дружество да пусне и три нови абонаментни карти - "Метро плюс", "Карта София" и тридневна карта за всички линии.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Мигел Канете: ЕК ще подкрепи изграждането на газов хъб Балкан
Мигел Канете: ЕК ще подкрепи изграждането на газов хъб "Балкан"
Депутатите обсъждат промени в Закона за енергетиката
Депутатите обсъждат промени в Закона за енергетиката