НОВИНИ

Започна 240-тият пролетен панаир и "Изложение 2017" в Търговище

С дефиле на кукери от село Чарган започна 240-тия традиционен пролетен панаир и "Изложение 2017" в Търговище. Търговският форум бе открит от кмета на града Дарин Димитров.

bnt avatar logo
от Източник: БТА
18:44, 08.05.2017
Чете се за: 00:31 мин.
У нас
започна 240 тият пролетен панаир изложение 2017 търговище

Приехме предизвикателството и направихме един по-различен панаир с много силна културна програма. Идеята ни е да погледнем нашия град от един по-различен ъгъл и нека всички сме участници, а не само наблюдатели на панаира, каза Димитров и преряза лентата на "Изложение 2017".

Търговище продължават вековната традиция и кани през май производителите и търговци от страната, за да не се прекъсва славата на Ескиджумайския панаир - един от най-големите панаири по българските земи през XVIII и XIX век.

В двете зали на художествената галерия на площ от 1 500 кв.м свои производства и стоки представят близо сто фирми. Други са разположени на открито на алеите и в парка "Борово око".

За първа година има монтирани павилиони, в които са настанени занаятчии и производители на традиционни български стоки за бита. И на панаир, като на панаир - не може без весела част. Панаирната палитра събира в Търговище 80 фирми с различни атракциони, за да има забавления за всички поколения.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Когато спасяването на човешки живот се превърне в мисия
Когато спасяването на човешки живот се превърне в мисия
Спомен за погрома в Босилеградско
Спомен за погрома в Босилеградско