НОВИНИ

Започна аудиенцията на парламентарната ни делегация с папа Франциск

Българската парламентарна делегация, начело с председателя на Народното събрание Цвета Караянчева, беше приета на аудиенция при папа Франциск във Ватикана. Вижте подробности от нашите специални пратеници Надежда Василева и Любен Бързаков.

Надежда Василева
от Надежда Василева
12:28, 24.05.2019
Чете се за: 00:26 мин.
У нас

Днешната аудиенцията при папа Франциск се случва по-малко от три седмици след като той посети България и отправи послание за мир към света.

Именно посещението му ще бъде една от темите на разговор с правителствената делегация. Нейните представители носят дарове за Светия отец - копие на парламентарния звънец от Учредителното събрание и копие на Конституцията.

Председателят на НС Цвета Караянчева е разговаряла на четири очи с папата, в програмата е предвидена и среща с държавния секретар на Ватикана.

След аудиенцията при папата, българската делегация ще посети базиликата Сан Клементе, мястото, където е погребан Свети Кирил. Там ще бъде отслужен молебен.

След това делегацията ще посети базиликата Санта Мария Маджоре - мястото, където папа Адриан Втори освещава славянските книги.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Ценно издание на Рибния буквар беше дарено на читалище в Първомай
Ценно издание на Рибния буквар беше дарено на читалище в Първомай
Тереза Мей подава оставка на 7 юни
Тереза Мей подава оставка на 7 юни