НОВИНИ

Българска парламентарна делегация на аудиенция при папата за 24 май

Българска парламентарна делегация, начело с председателя на Народното събрание Цвета Караянчева, днес е в Рим и ще бъде приета на традиционната аудиенция при папа Франциск за 24-ти май. От Италия предават специалните ни пратеници Надежда Василева и Любен Бързаков.

Надежда Василева
от Надежда Василева
07:16, 24.05.2019 (обновена)
Чете се за: 00:53 мин.
У нас

В 11:30 чбългарско време българската делегация трябва да бъде приета на аудиенция при папа Франциск. Това се случва дни, след като папата посети България. Какво се очаква от тази аудиенция и с какво тя ще бъде по-различна от тези преди това, вижте какво каза за БНТ посланикът на България във Ватикана професор Кирил Топалов.

Проф. Кирил Топалов, посланик на България във Ватикана: Надявам се да бъде по-различна с взаимната симпатия, емоция и любов, която се прояви по време на тази визита на папа Франциск в България. Аз след като се връщах от там, се срещах и с кардинал Паролин, и с вътрешния и външния министър, и с протокола, с префекта на папския дом, всички бързаха един през друг да споделят чудесното си впечатление от българския народ, от всички онези, които ги посрещаха на улицата. И това посещение отново беше една спонтанна демонстрация първо на желанието на папата навсякъде да донесе мир, особено в това така тежко и напрегнато време, в което ние живеем сега и да се помъчим да се обединим всички християни около общи духовни човешки ценности, защото времето е такова - времето изисква повече любов, повече доверие, повече мир, повече спокойствие.

След аудиенцията при папата, българската делегация традиционно ще посети базиликата Сан Клементе, мястото, където е погребан Свети Кирил. Там ще бъде отслужен молебен.

След това делегацията ще посети и базиликата Санта Мария Маджоре - мястото, където папа Адриан Втори освещава славянските книги.

Всичко най-интересно очаквайте в следващите ни емисии.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Забраняват движението и паркирането в центъра на София за празничното шествие
Забраняват движението и паркирането в центъра на София за празничното шествие
Евровотът продължава в Ирландия и Чехия
Евровотът продължава в Ирландия и Чехия