НОВИНИ

Запали се локомотивът на влака от София за Горна Оряховица

Пътническият влак София -Горна Оряховица се е запалил край гара Роман. Около 19,50 ч. локомотивната бригада на бърз влак № 2641 от София забелязва дим, излизащ от машинното отделение.

bnt avatar logo
от БГНЕС
21:54, 23.05.2019 (извънредно)
Чете се за: 00:28 мин.
У нас

Машинистите своевременно са предприели действия за спиране на влака, като са задействали автоматичната пожарогасителна система и са използвали наличните пожарогасителни средства. Подаден е сигнал до Национална служба „Пожарна безопасност и защита на населението”, които са изпратили противопожарни екипи на място да обезопасят локомотива.

В пътническата композиция пътуват около 300 пътника, които са изведени на разстояние от влака със съдействието на превозния персонал. От гара Мездра е осигурен друг локомотив, който да обслужи влака.

Извънредното спиране на бързия влак от София за Горна Оряховица в участъка Роман и Кунинo по никакъв начин не е застрашило живота и здравето на пътниците и превозния персонал, уверяват от БДЖ.

Около 22,18 часа влакът е потеглил от гара Роман. От превозвача съобщиха, че за пътниците е осигурена вода.

Заради инцидента международният влак от Русе за София е закъснял с 25 минути, бърз влак от София за Силистра - с 22 минути.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Осъдиха Бош да плати 90 млн. евро заради Дизелгейт
Осъдиха "Бош" да плати 90 млн. евро заради "Дизелгейт"
Австрия организира публично поклонение на Лауда във Виена
Австрия организира публично поклонение на Лауда във Виена