НОВИНИ

Започна строителството на нова отсечка от АМ "Хемус"

Премиерът Бойко Борисов направи символична първа копка на новия участък от автомагистрала "Хемус". Отсечката между „Буховци" и „Белокопитово" е с дължина 16, 5 километра. Проектът ще струва 120 млн. лева. Очаква се пътят да бъде завършен за година и два месеца.

bnt avatar logo
от БНТ
10:58, 16.08.2018 (извънредно)
Чете се за: 00:44 мин.
У нас

Магистралата ще се строи едновременно от двете страни - откъм Ябланица и откъм Шумен, каза Борисов. Той отново увери, че строителството ще завърши през 2014 г.

Северният аутобан е важен за развитието на региона. Мащабното строителство се финансира изцяло от държавния бюджет.

Бойко Борисов, министър-председател: Тези, които казват не ви трябва магистрала „Хемус", не ви трябват пътища, да не могат да объркат пак. Помните времето, когато я извадиха от европейските програми - Варна, Тръговище, Разград, Шумен, Търново, Плевен, Севлиево за тях не съществуват. "Хемус" беше извадена от оперативната програма, за да не може да се прави с европейски средства. Министър Горанов го водя цял ден с мене, просто всичко това е само на бюджета на данъкоплатците. Като заявяват някои голямо желание за предсрочни избори, тези региони да знаят какво съм им причинили и всички данъкоплатци да го знаят. Аз никога не нападам и не се заяждам, но малко памет.
Николай Нанков, министър на регионалното развитие и благоустройство: Имаме 7 виадукта, осем с мостовото съоръжение имаме 10 селскостопански подлеза, хълмист, пресечен, много тежък терен. Ние ежедневно ще следим с АПИ, ще контролираме, ще следим качеството за изпълнение за този толкова важен за Северна България участък от АМ „Хемус" и убеден съм с всеобщи усилия ще успеем и в качествено и в предсрочно отношение да приключим успешно настоящия проект.
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Катар ще инвестира 15 млрд. долара в Турция
Катар ще инвестира 15 млрд. долара в Турция
Промяна в наредба ще облекчи кандидатстването и преместването на ученици
Промяна в наредба ще облекчи кандидатстването и преместването на ученици