НОВИНИ

Започнаха изслушванията за разговора на Тръмп със Зеленски

Доналд Тръмп обвини лидера на демократите в Камарата на представителите Нанси Пелоси в измяна и добави, че тя трябва да бъде отстранена от длъжност. Данните за втория информатор по случая с отстраняването на американския президент Доналд Тръмп все още са оскъдни. Днес в Конгреса започнаха изслушванията по казуса около разговора на Тръмп с украинския му колега Володимир Зеленски.

Теодора Гатева
от Теодора Гатева
22:02, 07.10.2019
Чете се за: 00:41 мин.
По света

В края на миналата седмица с информация за втори разобличител излезе и Ню Йорк Таймс. Междувременно президентът Доналд Тръмп отново избухна в Туитър срещу лидерите на демократите.

"Това прави Нервната Нанси Пелоси поне толкова виновна, колко дребния Адам Шиф, за нарушения, престъпления, дори измяна. Предполагам, това означава, че те и всички, които злостно са влизали в "заговор" с тях, трябва да бъдат отстранени от длъжност незабавно!"

Председателят на комисията по разузнаване Адам Шиф, обяви, че данните от първия информатор са надеждни и достоверни. Това даде основание за започване на процедура по импийчмънт. Предполага се, че в телефонен разговор с колегата си Зеленски, Тръмп е упражнил натиск върху Киев да започне разследване срещу Хънтър Байдън - син на Джо Байдън, кандидат на демократите за Белия дом.

А според личния адвокат на Тръмп - Руди Джулиани, разкрития за бизнеса на фамилията Байдън тепърва ще има.

Руди Джулиани, адвокат на Доналд Тръмп: Има още много информация да излиза. Не сме минали към Румъния. Чакайте да стигнем до Румъния.

Демократите може и да са на крачка по-близо до отстраняването на Тръмп в Долната камара на Конгреса, контролирана от тях, но процедурата едва ли ще мине през Сената, където мнозинство имат републиканците.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Отново протест срещу центъра на метадоновата програма в Младост
Отново протест срещу центъра на метадоновата програма в "Младост"
Сатурн стана планетата с най-много луни
Сатурн стана планетата с най-много луни