НОВИНИ

Започва благотворителна кампания за купуване на живи елхички

От днес започва благотворителната кампания на земеделското министерство за купуване на живи елхички. Тази година тя е под надслов "Посади надежда". Повече за кампанията - вижте от прякото включване на Цанка Николова

Цанка Николова
от Цанка Николова
20:48, 09.12.2019
Чете се за: 00:55 мин.
У нас

Живите елхички пред Министерството на земеделието и храните са само малка част от всички 10 000, осигурени за кампанията. Те могат да бъдат купени от 38 места в цялата страна, а пунктовете могат да се видят на сайта на министерството. Част от приходите от всяка елхичка ще се предоставят на фондация "Искам бебе" за подкрепа на семейства с репродуктивни проблеми.

Да знаеш, че това, което направиш днес, може да зарадва някого утре, е може би най-голямото щастие. От днес до 23 декември с купуването на една ела, смърч или аризонски кипарис можем да подарим надежда на няколко семейства.

Радина Велчева, основател на фондация "Искам бебе": Това, което мога да обещая на всички вас е, че следващата Коледа с парите, които бъдат дарени от кампанията "Посади надежда" ще се родят няколко много много желани дечица.
Десислава Танева, министър на земеделието, храните и горите: Ще се радвам ние да бъдем част от сбъдването на тази мечта. Да станеш макар и една невидима незначителна част от щастието на всички тези чакащи семейства.

По данни на фондация "Искам бебе" двойките с репродуктивни проблеми у нас са 145 000.

Всяка закупена елхичка е подадена ръка към семействата с репродуктивни проблеми. Кампанията е и силно послание за опазване на околната среда.

Мария Габриел, еврокомисар по наука и иновации: По един много човешки, много топъл начин казва на всички обща отговорност е да имаме повече деца, да се грижим за тези, които са с нас и всичко това в унисон с околната среда.

В предишните издания на кампанията са били закупени над 4 000 живи елхички.

През пролетта на 2020 година елхичките ще бъдат засадени в паркове на надеждата.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Захариева: През март трябва да има решение за Северна Македония и Албания
Захариева: През март трябва да има решение за Северна Македония и Албания
Политическите реакции след безпрецедентното спортно наказание за Русия
Политическите реакции след безпрецедентното спортно наказание за Русия