НОВИНИ

Проверяват всички пешеходни пътеки в страната

Започва общонационална проверка на пешеходните пътеки в страната, това обяви главният прокурор Сотир Цацаров на брифинг в МВР. Цацаров каза още, че проверката е разпоредена от Прокуратурата и ще бъде възложена на органите на МВР и регионалното министертсво. Повод за акцията са зачестилите произшествия на пешеходни пътеки. Тя трябва да завърши в края на февруари 2018 г.

Цвета Младенова
от Цвета Младенова
12:20, 21.12.2017
Чете се за: 00:33 мин.
У нас

4038 са загиналите за последните 11 месеца, съобщи вътрешният министър Валентин Радев. Той каза, че инцидентите стават много по-често в населените места, отколкото извън тях, а в седалата завършват два пъти повече с фатален край, отколкото в градовете.

Валентин Радев - министър на вътрешните работи: 20 жертви преди Нова година, за 10 дни 20 жертви и 230 тежко ранени, ето това не искаме да се случва.
Сотир Цацаров, гл. прокурор на България: "Целта на проверката е да се отчете и провери за всяка пешеходна пътека дали е на лице съответствие на вида на материалите за пътна маркировка с нормативните изисквания, изпълнени ли са нормативните критерии за местоположението на пешеходните пътеки."
Николай Нанков - министър на регионалното развитие: "Имаме десетки стотици случаи, които ще констатираме на база на проверката, разпореден от Прокуратурата на пешеходни пътеки с износена маркировка, неправилно поставени, тъй като има изисквания за видимостта до пешеходната пътека да е минимум 30 метра.

Властите допълниха, че цветните и изрисувани пешеходни пътеки са незаконни.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
От нашите пратеници: Започна изборният ден в Каталуния
От нашите пратеници: Започна изборният ден в Каталуния
Поредният пожар на сметището в Шишманци е овладян
Поредният пожар на сметището в Шишманци е овладян