НОВИНИ

Започват разговори за внасяне на вот на недоверие към кабинета "Борисов 3"

Другата седмица БСП започва разговори с ДПС и "Воля" за внасяне на вот на недоверие към кабинета "Борисов 3". Това съобщи пред журналисти председателят на ПГ на "БСП за България" и на БСП Корнелия Нинова.

bnt avatar logo
от БТА
11:55, 02.11.2017
Чете се за: 01:00 мин.
У нас
започват разговори внасяне вот недоверие кабинета борисов

Решихме на заседание на парламентарната група да излъчим един екип и да помолим колегите от ДПС и "Воля" да направят същото и другата седмица да започнем официално разговорите по темата на вота и кога да го внесем, каза Корнелия Нинова.

Нашето предложение ще бъде темата да е корупция, това не ни ограничава в кои сфери да говорим за корупция, може да е в здравеопазване, образование, регионално развитие, навсякъде имаме поводи за това, посочи тя. Чакаме те да си излъчат своите екипи, ние сме готови с нашия и другата седмица сядаме на разговори, добави Нинова.

На въпрос откъде ще съберат необходимите 121 гласа, за да бъде вотът успешен, лидерът на БСП обясни, че вотът не е само математика, вотът е политика, разговор за проблемите, за решенията, които ще се вземат. На нас ни е ясно кой колко гласове има, но смятаме, че тази тема вече е изключително болезнена с тези 10 млрд. лева, които се крадат в държавата, коментира тя.

Нинова отбеляза, че на Консултативния съвет за национална сигурност при президента от една от службите са запознали участниците в заседанието със статистика за 15 милиарда лева, които се крадат в България годишно. Заради тази корупция не могат да се развиват нито образование, нито здравеопазване, нито пенсионна система, коментира лидерът на БСП. Тя отбеляза, че затова започват оттук разговора за вот на недоверие и то на фона на т.нар. от управляващите антикорупционно законодателство.

По думите ѝ предстоящото българско председателство на Съвета на ЕС не може да е оправдание за тази корупция, която се вихри в държавата. Не може шест месеца да мълчим, за това, което се случва всеки ден, включително и с министъра на здравеопазването, коментира Нинова. Според нея успех ще бъде, ако има дебат не само в пленарна зала, а стане обществен разговор и извън парламента. Искаме да започне веднъж завинаги борбата с корупцията и то както трябва, а не с политическа имитация да се прикрива корупцията, коментира тя.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Цветанов: Новият здравен министър може да бъде избран след дебатите по бюджета
Цветанов: Новият здравен министър може да бъде избран след дебатите по бюджета
​ТИР се блъсна в автобус на градския транспорт в Бургас
​ТИР се блъсна в автобус на градския транспорт в Бургас