НОВИНИ

Засилен полицейски контрол в курорта Слънчев бряг след стрелбата

Засилен е контролът в Слънчев бряг след стрелбата, при която беше тежко ранен Димитър Желязков, по-известен като Митьо Очите, а негов бодигард беше убит. Още двама души пострадаха при стрелбата.

bnt avatar logo
от БНТ
06:19, 10.06.2016
Чете се за: 00:27 мин.
У нас

В основата на инцидента е спор за паркомясто между приближен на Митьо Очите и управителя на заведението, където се разигра екшъна. Разследващите обаче работят и по други версии, включително и спор за така наречената "такса спокойствие", която е възможно да е събирана от заведенията в курорта. В рамките на вчерашния ден бяха задържани 19 души, съпричастни към стрелбата, други двама се издирват.

На един от арестуваните - Тодор Славов е повдигнато обвинение в убийството на бодигарда на Митьо Очите - Александър. Разследването продължава. Предстоят още специализирани полицейски операции на терен. От МВР призовават гражданите към съдействие. Всеки, който има основание или до този момент е имал колебание да подаде жалба, засегнат от определени лица, ще помогне много с допълнителна информация, на базата на която разследващите ще могат да свършат в своята работа.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Хилари Клинтън и Доналд Тръмп в интернет война
Хилари Клинтън и Доналд Тръмп в интернет война
Футболът завладява Европа
Футболът завладява Европа