НОВИНИ

Охрана и нощен транспорт в нощта на Възкресение

В навечерието на Великден охраната край храмовете е засилена. Няма да се допускат употребили алкохол или наркотици, носещи обемисти багажи или оръжие. Довечера в полунощ в София тръгва експериментално и денонощен градски транспорт. 14 автобуса ще се движат по 4 линии.

Милена Кирова
от Милена Кирова
20:35, 07.04.2018
Чете се за: 00:51 мин.
У нас

В нощта срещу Великден полицията ще разположи контролни пунктове около всички църкви и манастири в страната. Пожарната вече е проверила над 1 600 храма. Издадени са предписания, за да не се стигне до неприятни инциденти, особено на Възкресение, когато хиляди ще запалят свещ. На всички проблемни участъци и входно-изходни артерии на големите градове ще има екипи на „Пътна полиция", които ще подпомагат и регулират движението, ако това е необходимо.

В София 118 храма ще бъдат пазени от целия ресурс на „Охранителна полиция". Полицейските екипи следят да няма паркирани автомобили в близост до църквите, както и за изоставен или забравен багаж.

Красимир Димитров - директор "Аварийна помощ и превенция", Столична община: 4 екипа ще имаме около масовите мероприятия, които ще се провеждат на територията на София, допълнително имаме служители, които са към оперативния дежурен център, а и на място ще пратим представители, които да координират дейностите по охрана на обществения ред и сигурността на гражданите при литургииите.

След полунощ за първи път тръгва и нощен градски транспорт в София. В рамките на 5 минути на площад княз Александър първи ще се засичат всички автобуси по четирите линии, така че да може пътуващите да се прекачат, ако искат.

Евгени Крусев - заместник-кмет на София: На всички електронни табла ще се изписва времето на пристигане на съответната нощна линия, съответно пък хората ще могат да проверяват и часовете на нейното пристигане на сайта на Центъра за градска мобилност, както и чрез мобилни приложения.

40 минути - толкова ще се чака най-много на всяка спирка.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Историята на първия участник в Стани богат
Историята на първия участник в "Стани богат"
Преди великденската литургия в храм Св.Александър Невски
Преди великденската литургия в храм "Св.Александър Невски"