НОВИНИ

Засилени мерки за безопасност по време на фестивала „Франкофоли” в Благоевград

Две големи музикални събития се провеждат в Благоевград днес и утре. Тази вечер радиото за българска музика ще раздаде 15-ите си годишни награди, а утре започва дългоочакваният фестивал на френската музика „Франкофоли”. Хиляди туристи от страната и чужбина вече пристигат в областния град. Мерките за сигурност са засилени, въведена е и временна организация на движението в града.

БНТ2-Благоевград
от БНТ2-Благоевград Антония Сукалинска
16:37, 16.06.2017
Чете се за: 00:45 мин.
У нас

В охраната на фестивала „Франкофоли” са ангажирани полицаите от региона, както и специални полицейски части от София. В зоната на парк „Македония”, където е голямата сцена тази година, няма да има униформени служители. За реда вече следят две охранителни фирми, строг е и пропускателният режим на входа.

Христина Шопова, зам.-кмет на община Благоевград:
„Както при всяко голямо събитие се правят проверки на площите, при самия пропускателен режим ще има също много сериозна проверка - хората, които биват допускани в парк „Македония” все пак да сме сигурни, че ще бъде обезопасено всичко. Вчера минаха специализирани части с кучета, за да проверяват зоната, така че сме подсигурили всичко. Надяваме се всичко да премине успешно и без никакви инциденти.”

Движението на автомобили около парка вече е блокирано. Улица „Александър Стамболийски” ще остане затворена до неделя сутринта. Забраната ще важи за всички моторни превозни средства също и за градския транспорт в участъка от кръстовището при „14-и полк” до кръстовището с бул. „Димитър Солунски”."

Натоварено е и движението по главен път Е-79 и автомагистрала „Струма” към Благоевград, заради музикалните вечери. От полицията призовават шофьорите да бъдат внимателни и толерантни на пътя. Очаква се около 100 хиляди меломани да посетят Благоевград, за да видят на живо световно известните звезди Имани и Паров Стелар.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Amazon купува верига супермаркети в сделка за над 13 милиарда долара
Amazon купува верига супермаркети в сделка за над 13 милиарда долара
Напрежение около британския парламент
Напрежение около британския парламент