НОВИНИ

Засилено полицейско присъствие по време на празниците

Засилена охрана се очаква по Нова година в София. Освен полицаите, които работят по празниците, ще бъдат разположени допълнителни екипи в централната част на столицата и около бежанските центрове. Припомняме, че в София ще посрещнем Новата 2018-та с концерт на площад "Батенберг", организиран от БНТ с помощта на Столичната община.

Цвета Младенова
от Цвета Младенова
16:12, 29.12.2017
Чете се за: 00:55 мин.
У нас

На площад "Княз Александър Батенберг" ще бъдат изградени контролно-пропускателни пунктове. Ще бъдат разположени две линии с тежка техника, заедно с 12 екипа на жандармерията. Те ще обезпечават всички подстъпи към сцената на площада.

На основните метростанции "Св. Климент Охридски" и "Сердика" полицейското присъствие също ще бъде засилено както отвън, така и под земята. За охраната ще помагат и новосформираните тактически екипи във връзка с председателството на Съвета на Европейския съюз срещу активен стрелец. Те са преминали специално обучение и не са със скрити лица.

Борислав Муеров - началник на ГД "Охранителна полиция", СДВР: "В самата новогодишна нощ на самия концерт ще бъдат изградени 8 КПП-та, през които ще преминават всички желаещи да посетят концерта. Забранени предмети, които не трябва да носят гражданите са огнестрелни оръжия, остри предмети, пиротехнически изделия, чадъри, както и стъклени бутилки. Няма да се допускат лица в явно нетрезво състояние и нарушаващи обществения ред."

За концерта на площада ще се влиза през 8 контролни пункта. Хората не трябва да носят в себе си остри предмети, пиротехника и пистолети, но също чадъри и стъклени бутилки.

Йорданка Фандъкова - кмет на София: "Няма да бъдат допускани лица във видимо нетрезво състояние, с метални предмети или стъклени бутилки, както винаги, за да можем да осигурим безопасността на хората там."

Допълнителни полицейски сили ще има и около бежанските центрове и в центъра на София при джамията Баня баши. Метрото ще работи през цялата нощ. Полицейски екипи ще пазят и там, също при големите търговски обекти, на гарите и на летището. Иначе според МВР статистиката досега празниците минават спокойно.

;
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Времето през почивните дни
Времето през почивните дни
В Благоевград посрещат новата година с разнообразие от пиротехнически изделия
В Благоевград посрещат новата година с разнообразие от пиротехнически изделия