НОВИНИ

Затягат мерките за сигурност в редица европейски страни

След нападението в Ница, някои европейски страни засилват мерките за сигурност. Властите в Мадрид решиха да запазят граничния контрол по сухопътните граници с Франция до 26 юли.

затягат мерките сигурност редица европейски страни
bnt avatar logo
от БНТ
17:26, 15.07.2016
Чете се за: 00:36 мин.
По света

Испания затяга контрола по летищата, на местата със струпване на много хора и в туристическите райони. Страната очаква рекорден наплив на туристи, избягващи други държави, като Турция, в които се извършват много атентати. Нивото на готовност за терористична заплаха ще остане непроменено на четвърта от общо 5 степени.

В Италия на местните власти и полицейските началници е наредено да проверят мерките за сигурност и да подсилят охраната на всички по-важни обекти след нападението в Ница. Нивото на заплаха в Италия в национален мащаб остава на втората най-висока степен.

Белгия няма да отмени тържествата за националния си празник на 21 юли, съобщи премиерът Шарл Мишел след заседание на Съвета за национална сигурност. Засега белгийските власти запазват плановете за военното дефиле на 21 юли, както и за тържествената заря-концерт на кралския площад в Брюксел, както повелява традицията. И тук равнището на готовност за атентат остава на трета, предпоследна степен, което значи "тежка, възможна и вероятна" заплаха от нападение. Лондонският кмет Садик Хан заяви, че мерките за сигурност в столицата ще бъдат преразгледани.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Интерпол изпрати в Ница експерти за идентифициране на жертвите
Интерпол изпрати в Ница експерти за идентифициране на жертвите
Лавров и Кери положиха цветя пред посолството на Франция в Москва
Лавров и Кери положиха цветя пред посолството на Франция в Москва