В навечерието на Трифон Зарезан и Свети Валентин в русенските заведения почти не са останали места. В някои от тях резервациите са започнали в началото на януари. Емил Атанасов е в ресторантьорския бизнес от две десетилетия. Разказва, че в последните...
В навечерието на Трифон Зарезан и Свети Валентин в русенските заведения почти не са останали места. В някои от тях резервациите са започнали в началото на януари.
Емил Атанасов е в ресторантьорския бизнес от две десетилетия. Разказва, че в последните години броят резервации за 14 февруари бие по интерес всички останали празници през годината.
„Имах случай - една дама ми се обади на 6 януари, за да резервира места за 14-ти. В първия момент помислих, че е някаква шега, но тя ми прозвуча доста сериозно”, разказа той.
Колкото до менютата - те често пъти граничат с пълната разточителност. Най-търсени са морските дарове и сладкишите, както и хубавото червено вино. За разлика от предишни години клиентите от Румъния са се насочили към вътрешността на страната – Велико Търново и Трявна, например. Следващата дата, за която се очаква наплив от резервации, е 8 март.
Ресорната комисия в парламента одобри удължителния Закон за държавния бюджет
Консултациите при президента продължават с "БСП - Обединена левица" и ИТН
Работник загина при срутване на подпорна стена на строеж в Стара Загора