НОВИНИ

Завишиха глобите за неиздадени касови бележки в Гърция

В Гърция от вчера са валидни нови завишени глоби за неиздадени касови бележки, които варират от 250 до 500 евро в зависимост от вида на счетоводните нарушения, съобщават вестниците.

завишиха глобите неиздадени касови бележки гърция
bnt avatar logo
от БНТ
09:28, 26.07.2016
Чете се за: 00:35 мин.
По света

В циркулярно писмо на финансовото министерство се казва, че глобите растат при констатирани от властите повторни нарушения.
Санкции са предвидени и за данъкоплатците, неспазващи изискванията, свързани с данък добавена стойност.

Изданията поместват също съобщения на статистическата служба за състоянието на икономиката през второто тримесечие на годината с оценката, че интересът на икономическия екип на управляващата коалиция сега е в тази посока, за да бъде реализирана поставената от нея цел за брутния вътрешен продукт на страната.

Статистиците предупреждават, че в резултат на рецесията през първото и второто тримесечие икономиката е претърпяла загуби в размер на около 1,5 млрд. евро в сравнение с 2015 г. и че през втората половина на годината ще трябва да се търсят възможности за нарастване на брутния вътрешен продукт, тоест в рамките на този период следва да бъдат намерени над 91 млрд. евро, за да бъде постигната целта.

Разчетите на финансовото министерство показват, че БВП на Гърция трябва тази година да приключи на нива от 175,944 млрд. евро спрямо 176,523 млрд. евро през 2015 г., пишат още изданията.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Стюардите и стюардесите на Ер Франс излизат на стачка
Стюардите и стюардесите на Ер Франс излизат на стачка
Съветът за сигурност на ООН удължава мандата на сините каски в Кипър
Съветът за сигурност на ООН удължава мандата на "сините каски" в Кипър