НОВИНИ

Завършиха участъка на Околовръстното между село Казичене и "Ботевградско шосе"

Новият 5-километров участък от източната дъга на Софийския околовръстен път между село Казичене и "Ботевградско шосе" е окончателно подновен. По думите на регионалния министър Николай Нанков, който инспектира ремонта днес, това е най-натовареното трасе от околовръстното шосе и поема трафик от над 20 000 автомобила на денонощие. Предстоят още мащабни ремонти на участъци от Източната и Южната дъги на шосето.

БНТ2-София
от БНТ2-София Паулина Найденова
15:00, 16.11.2017
Чете се за: 00:32 мин.

Участъкът между село Казичене и "Ботевградско шосе" е дълъг 5 км и е обезопасен с мантинели и камери.

Бойко Борисов - министър председател на Република България: "Има и мобилни, и стационарни камери. Само за вчера имаме 310 превишения на скоростта и то на много голям процент."

От понеделник ще продължи ремонтът на Околовръстното от разклона за Казичене до магистрала "Тракия", съобщи регионалният министър Николай Нанков.

Николай Нанков - министър на регионалното развитие и благоустройството: "Общо е 9 километра и 10 метра цялата дължина между АМ "Тракия" и АМ "Хемус". Надяваме се в рамките на годината, ако не ни позволи времето, напролет ще го довършим."

До края на следващата година трябва да започне и разширението на Околовръстния път от "Младост" до началото на магистрала "Тракия", където приключват отчуждителните процедури.

Йорданка Фандъкова - кмет на Столична община: "Там приключихме с проектирането. Подготвят се процедурите за избор на изпълнител от страна на АПИ."

Паралелно върви отчуждаването и проектирането на частта от Околовръстния път от булевард "Цар Борис III" до магистрала "Люлин".

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Асоциация „Дунавски паркове” популяризира природни забележителности край реката
Асоциация „Дунавски паркове” популяризира природни забележителности край реката
Спазва ли се забраната за пушене на закрито?
Спазва ли се забраната за пушене на закрито?