НОВИНИ

Зъботехници от Пловдив на бунт срещу неизплатени заплати

Зъботехници от специализираната общинска лаборатория в Пловдив се вдигнаха на бунт заради неизплатени заплати. За да продължат да работят те бяха принудени да сключат споразумение с общината. То задължава всеки здравен работник да плати по 4000 лева до юли месец, в противен случай няма да получат своите заплати.

bnt avatar logo
от Антоанета Чакандракова
21:20, 05.05.2016
Чете се за: 00:43 мин.
Още

Преди месец кабинетите на зъботехниците са били пуснати на търг. Те ги печелят, но могат да продължат да работят само ако внесат предварително заработки в размер на 4000 лева.

Снежана Минева – зъботехник: "Ние не сме съгласни, тъй като внесохме пълния размер на тези суми за ноември и декември в размер на почти 2000 лева. Той трябваше да ни изплати от тези суми заплатите."

До момента на месец зъботехниците са внасяли по 900 лева заработка на предприятието. 400 лева се връщат при тях под формата на заплати. Възнаграждения обаче не се получавали от ноември миналата година.

Пенка Ташева – зъботехник: "Казват, че заплатите за тези 4 месеца, за които ги искат ще ги получим във времето. Кое е това време никой не знае."

Преди месеци Общинският съвет в Пловдив гласува безлихвен заем в размер на 26 хиляди лева за заплати на зъботехниците. Пари обаче до момента няма.

Д-р Димитър Измирлиев – управител на Медико-техническа лаборатория: "Когато внесат тези свои заработки логично е те да получат своите заплати и затова казвам, че има определени срокове, които срокове дават възможност и на нас и на тях да имат някакви очаквания. Те внасят своята сума и получават своята сума."

Управителят на лабораторията напуска работа, а от Общината заявиха, че заплатите ще бъдат платени следващата седмица.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
И Антична Сердика е недостъпна за хора с увреждания
И "Антична Сердика" е недостъпна за хора с увреждания
Денят на храбростта по БНТ 1 на 6 май от 7.00 до 12.00 часа
"Денят на храбростта" по БНТ 1 на 6 май от 7.00 до 12.00 часа