НОВИНИ

Росен Желязков: Мислим за нови услуги в „Български пощи“

Държавата планира да разшири услугите на „Български пощи“ в малките населени места. Целта е да се привличат повече приходи. Това заяви по време на изслушване пред депутати транспортният министър Росен Желязков.

bnt avatar logo
от БГНЕС
15:25, 06.11.2019
Чете се за: 00:40 мин.
У нас
росен желязков мислим услуги български пощи

Състоянието на „Български пощи“ не е добро от доста време. След либерализацията на пазара, компанията не е конкурентоспособна на частните оператори. От две години обаче се наблюдава тенденция за стабилизиране. В тази връзка очаква се в края на годината дефицитът в бюджета на компанията да е около 2 млн. лева, съобщи министърът.

Най-големи са разходите за персонал. Сумата ще набъбне още през следващата година след увеличението на минималната работна заплата.

Желязков съобщи, че с мениджмънта на пощите се разработват и други услуги, които ще залегнат в портфолиото на компанията. „Така, че вместо да се свиваме, трябва да се увеличаваме приходите“, отговори Желязков и по този начин отговори на депутатите дали се планира закриване на малки пощенски клонове.

През втората половина на януари догодина “Български пощи” влизат в разпространението на вестници и други печатни издания, стана ясно в началото на този месец.

Пресата ще бъде разпространявана по 18 национални маршрута, 115 регионални и 110 нощни. Това са 3500 доставки на 400 пакета на ден

Наред с политиката за пощите министърът информира депутатите, че за следващата година в централния бюджет са предвидени 70 млн. лева за вътрешноградски и селски превози – друга важна услуга за малките селища и труднодостъпни райони. Сумата се увеличава спрямо тазгодишния бюджет.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Атака внесоха законопроект за отмяна на Закона за социалните услуги
"Атака" внесоха законопроект за отмяна на Закона за социалните услуги
Започват масови проверки на басейните в СПА центрове
Започват масови проверки на басейните в СПА центрове