НОВИНИ

​Жените у нас получават с 13% по-ниско заплащане от мъжете

Жените у нас получават с 13% по-ниско заплащане за труда си спрямо мъжете. Драстична е разликата при пенсиите, където в някои случаи жените взимат с 40% по-малко. Глобалният форум на жените лидери, който се провежда в София, има за цел да предложи стъпки за постигане на реална равнопоставеност на половете.

Диана Тодорова
от Диана Тодорова
14:56, 19.05.2016
Чете се за: 00:26 мин.
У нас

Днес на форума се обсъжат мястото на жените в политиката, бизнеса, науката и медиите. Сред гостите на конференцията са жени министър-председатели, министри, евродепутати и директори на международни компании.

Утре участниците във форума ще подпишат обща декларация. В дискусиите се включват жени от 4 континента, а конференцията е под патронажа на генералния директор на ЮНЕСКО Ирина Бокова.

Ирина Бокова, генерален директор на ЮНЕСКО: Равноправие и овластяване са двете страни на една и съща монета и мисля, че това е целта на този форум. Целта на този форум е да подкрепим жените лидери, но не само - как да предадем това на младото поколение. Аз мисля, че тази цел на форума е може би от най-важните и това е новаторското в този форум - тогава, когато се събират представители на правителства, на частния бизнес, на гражданското общество.
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Ислямска държава готви вълна от атентати във Франция, твърди разузнаването
"Ислямска държава" готви вълна от атентати във Франция, твърди разузнаването
И омбудсманът обмисля да сезира КС за Изборния кодекс
И омбудсманът обмисля да сезира КС за Изборния кодекс