НОВИНИ

Жител на Пловдив затвори булевард заради спор за имот

Проблеми с движението имаше в Пловдив по основен булевард заради претенции за собственост. Жител на Пловдив затвори част от Кукленско шосе, тъй като претендира, че мястото е негова собственост. По обяд движението в едната лента по булеварда беше спряно, а спорният участък ограден с предпазни ленти. Години наред собственикът на парцела очаква обезщетение от две общини и сега е решил да предприеме крайни мерки.

bnt avatar logo
от БНТ
16:57, 24.10.2017
Чете се за: 00:51 мин.
У нас

Александър Пижев притежава парцел от малко над 3 декара, които са изцяло в рамките на „Кукленско шосе". От 10 години води безрезултатни преговори за обезщетение, тъй като по документи парцелът се води в община Родопи, но се ползва от Пловдивската община за обръщало на автобусите от градския транспорт. Затова Пижев се решава на крайната мярка да огради своя участък.

Александър Пижев: Затварям. Община Родопи или община Пловдив, ако искат да ме съдят. Трябва да бъдем обезщетени или с пари, или може със замяна на имоти в регулация.

Според Пижев и адвокатът му пътят и обръщалото са изградени незаконно.

Стоян Донев, адвокат: Всяка една от тези администрации казва, че няма издадени строителни разрешения за имота, не се ползва от тях, не се стопанисва от тях.

След затварянето движението в една лента на Кукленско шосе беше изцяло блокирано за движение, а шофьорите се изнервиха.

Полицията пристигна на мястото един час след затваряне на булеварда и освободи движението, а на Александър Пижев беше съставен предупредителен протокол. От община Родопи обявиха, че собствеността върху булеварда е спорна и трябва да се докаже в съда.

Борислав Топалов, юрист, Община Родопи: Можем да бъдем осъдени. Съответно да бъде въведен във владение г-н Пижев, да се установи в действителност от съда, че той е собственик.

Александър Пижев обаче не иска да дава пари за дела, тъй като е категоричен, че парцелът е негов. От община Пловдив заявиха за БНТ, че по закон не могат да правят отчуждителни процедури на територията на друга община и няма как да изплатят обезщетение.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Деветчленно жури не избра проект за паметник на Васил Левски в Русе
Деветчленно жури не избра проект за паметник на Васил Левски в Русе
Си Цзинпин е обявен за най-великия лидер след Мао
Си Цзинпин е обявен за най-великия лидер след Мао