НОВИНИ

Жители на Първенец протестираха за по-строго наказание за шофьора, убил дете

Жителите на ромската махала в пловдивското село Първенец излязоха тази сутрин на мирен протест с искане за по-строги санкции срещу шофьора, който прегази и уби на пътя 11-годишната Ангелина в края на декември миналата година.

БНТ2-Пловдив
от БНТ2-Пловдив
11:45, 02.01.2018 (извънредно)
Чете се за: 00:35 мин.
У нас

Хората се обявиха против освобождаването му с по-лека мярка за неотклонение-подписка и настояваха водачът Димитър Йовчев да бъде задържан за постоянно в ареста.

Исканията на роднините и близките на загиналата Ангелина са за ефективна присъда и максимално наказание за Йовчев. Жителите на ромската махала настояват и за ограничаване на скоростта с поставяне на легнали полицаи в участъка, където на 20 декември миналата година беше убито детето, както и за изграждане на тротоари в селото.

Близките на загиналата Ангелина и жители на махалата, се събраха близо до мястото, където на 20-ти декември беше убито детето, а майка му, която го придружавала, беше ранена. Хората поискаха максимално наказание и ефективна присъда за 56-годишния Димитър Йовчев, причинил катастрофата.

Иванка - майка на загиналото дете: "Искаме да е задържан до края на делото, да не е на свобода. Затова протестираме."
Георги - баща на загиналото дете: "Това искаме само, вътре да е, в затвора, друго не искам нищо. Той ми утрепа детето, а на втория ден вънка се разкарва."

Протестиращите обясниха, че се движат със страх по главния път, който минава през махалата, заради липсата на тротоари и маркировка. Казват и че след инцидента колите продължават да се движат с висока скорост.

Кольо: "Когато се идва от Брестовица, няма никакви знаци, няма никакви пешеходни пътеки, няма полегнали полицаи, както гледате пътя не е път, както трябва."

Жителите настояват община Родопи да предприеме мерки за ограничаване на скоростта и да осигури безопасността в селото.

Хората заявиха, че ако не бъдат чути, ще протестират и пред съда в Пловдив.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Нови жертви на протестите в Иран
Нови жертви на протестите в Иран
​Включват около 30 000 безработни в програми за обучение и намиране на работа
​Включват около 30 000 безработни в програми за обучение и намиране на работа