НОВИНИ

Жителите на блок в ромския квартал на Казанлък получиха глоби за боклук

Община Казанлък глоби собствениците на апартаменти в цял блок в ромския квартал в града. Санкциите са заради замърсяването на пространството около блока. По разпореждане на кмета Галина Стоянова, служителите на звено "Екоконтрол" наложиха глоби на всички апартаменти заради изхвърлянето на боклуци от терасите.

bnt avatar logo
от Десислава Петкова
09:36, 23.01.2020
Чете се за: 00:42 мин.
У нас

Община Казанлък, "Екоконтрол" и полиция влязоха и връчиха фишове на всички собственици.

Димитър Димитров, РУ-Казанлък: Нямаше агресия. Служителите от РУ-Казанлък оказаха съдействие на Община Казанлък за изпълнение на своите задължения. Не е имало проблеми.
Юлиян Стоев, "Екоконтрол" в Община Казанлък: Законът за управление на отпадъците предвижда от 300 до 1000 лв. Но използвахме един омекотен вариант, който позволява глобата с фиш. Това не е наказателна акция, а по-скоро възпитателна за жителите на бл. Кармен да предприемат мерки за почистване на тези отпадъци, които се изхвърлят.

Всички те трябва да платят глоба от 50 лв. При неизплащане, Община Казанлък ще потърси всички възможни законови акции за събиране на глобите, добави той.

Даниела Коева, заместник-кмет на Община Казанлък: Това, което Община Казанлък предприе като мярка за справяне с проблема, всъщност няма да бъде акция. Това ще бъде трайното ни поведение и отношение във връзка с нарушаването на закона за управлението на отпадъци.

Пространството около въпросния блок многократно е почиствано със средства на общинското предприятие, добави тя. И каза, че не смята, че има нарушаване на права.

Димитър Банев, организатор на доброволци, почиствали мястото: Мисля, че ще платят и след това ще бъдат отговорни това да не се повтори.

Целия материал вижте във видеото.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Диана Ковачева: Новата наредба за парното не гарантира по-справедливи сметки
Диана Ковачева: Новата наредба за парното не гарантира по-справедливи сметки
Божков ще се оттегли от Левски при отнемане на лиценза на частните лотарии
Божков ще се оттегли от "Левски" при отнемане на лиценза на частните лотарии