НОВИНИ

Зукърбърг си обеща да създаде иконом с изкуствен интелект

Типично за началото на годината е да си поставяме нови цели. Предизвикателство за 2016 си постави и основателят на Фейсбук Марк Зукърбърг.

Златина Петкова
от Златина Петкова
19:18, 04.01.2016
Чете се за: 00:32 мин.
Още

Зукърбърг, който всяка година си поставя ново предизвикателство, обяви - разбира се - във Фейсбук, че целта му за 2016 е да си направи помощник, подобен на Джарвис от "Железният човек".

По думите на Зукърбърг технологията трябва да различава гласа му и да може да изпълнява подадени от него команди за управление на светлината и температурата в дома му, силата на пусканата музика и подредбата на изпълненията.

Друга способност на изкуствения интелект ще бъде да разпознава лицата на приятелите на семейството, когато звънят на вратата на къщата и да съобщава кой е. Той ще може и да дава информация за случващото се в детската стая на наскоро родената дъщеря на предприемача.

Изобретението ще трябва да може да му помага и при разработването на приложения и нови проекти.

Предишни новогодишни предизвикателства на 30-годишния Зукърбърг са били да научи езика Мандарин, да прочита по две книги на месец и да се запознава с нов човек всеки ден.

"Моето лично предизвикателство за 2016 е да създам изкуствен интелект, който да управлява домакинството ми и да ми помага в работата. Нещо като Джарвис от "Железният човек".

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Срив на борсовата търговия по света
Срив на борсовата търговия по света
Борисов: Енергийната система можеше да се срине
Борисов: Енергийната система можеше да се срине