НОВИНИ

Глоби за пропуски при снегопочистването в столицата

Столичният инспекторат наложи глоби на над 170 лица за непочистени тротоари и подстъпи след снеговалежа в София. Кметът на София Йорданка Фандъкова обяви, че ще бъдат санкциорани и фирмите, които са допуснали пропуски при снегопочистването на улици и булеварди.

bnt avatar logo
от Tереза Ставрева
18:52, 04.01.2016
Чете се за: 00:40 мин.
У нас

Над 180 екипа са били ангажирани със снегопочистването и обработката на пътните настилки и тротоари със смеси против заледяване през изминалата вечер.

"Аз имам своите конкретни забележки и те ще се отразят в проколите и след това в санкциите. Основно за забавяне на почистване на спирки и тротоари", коментира кметът на Столичната община - Йорданка Фандъкова.

И ако масово спирките на градския транспорт са почистени, ситуацията не е такава с част от тротоарите в центъра на града.

"Има и заледени участъци, сигурно сте ги снимали с камерата, които са доста опасни, затова травматологиите са пълни с особено възрастни пациенти", поясни Христо Илиев.

Възмутена от липса на организация при почистването е и Аделина Банакиева. В социалните мрежи тя публикува снимки на Североизточната част на Околовръстния път в София. Това според Банакиева е недопустимо, защото създава предпоставки за инциденти, а трафикът там е голям.

"Аз съм с джип и искам да ви кажа, че беше трудно да достигна до работното си място, което пак казвам е Околовръстното, не е уличка", каза Аделина Банакиева.

Задължение да поддържа пътната настилка на тази част от Околовръстния път има агенция "Пътна инфраструктура", към която изпратихме запитване.

До края на работния ден не получихме отговор.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Започна приемът на декларации за детски надбавки
Започна приемът на декларации за детски надбавки
Втори живот за стари електроуреди, дрехи и обувки
Втори живот за стари електроуреди, дрехи и обувки