НОВИНИ

Иван Тотев на Пловдив ще оглави управителния съвет на Фондация „Пловдив 2019“

Кметът Иван Тотев ще оглави Управителния съвет на Фондация „Пловдив 2019“. До момента тя се ръководеше от досегашния заместник-кмета Стефан Стоянов. По думите на Иван Тотев промяната ще бъде знак, че пряката отговорност за пътя на Пловдив към 2019-а година е негова и знак за политическа ангажираност с каузата „Пловдив 2019“.

bnt avatar logo
от Златин Бояджиев
18:37, 04.01.2016
Чете се за: 00:33 мин.
У нас

Влизането на кмета в управлението на Фондацията ще бъде внесено за гласуване на сесия на общинския съвет. Решението е продиктувано от желанието за постигане на по добри резултати в работата през следващите години и ще бъде мотивиращо и балансиращо, смята Тотев. В управителния съвет засега остава Стефан Стоянов, вече като зам.-кмет по европейското сътрудничество. В съвета ще влезе и Амелия Гешева, която пое управлението на културата и туризма в града. При представянето ѝ се разбра, че приходите от продажба на билети за музеи и галерии само в Старият град са нараснали повече от два пъти.

"Разликата от 2012-а година досега по ръст постигнатите приходи от услуги и билети е 120% - близо 300 хиляди от продажба на билети. Подобряването на туристическото обслужване не само в Старинен Пловдив, но и във всички обекти, които днес са достъпни е приоритет, който си поставям", поясни тя.

Според Гешева вече ще се отделят повече средства и подкрепа на музеите и галериите за създаването на по-добри условия за реставрация на движимото културно наследство в града.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
От днес влизат в сила новите правила за кандидатстване за детски надбавки
От днес влизат в сила новите правила за кандидатстване за детски надбавки
Обстановката по пътищата към 20 ч. на 4 януари
Обстановката по пътищата към 20 ч. на 4 януари