НОВИНИ

Днешният ден остана неучебен в много населени места

Заради лошото време днес в 52 училища в страната учебният процес беше преустановен. Най-много училища останаха затворени в Бургаско и Варненско. Ето каква беше обстановката във варненското село Каменар.

bnt avatar logo
от Петър Дойкински
18:04, 04.01.2016 (обновена)
Чете се за: 00:37 мин.
У нас

Заради дълбоките снежни преспи училището и детската градина в селото останаха затворени. От вторник, 5 януари, учебните занятия ще бъдат подновени, увери кметът на селото. Пътят към Каменар вече е проходим.

Светослав Райков, кмет на с. Каменар: "Те са свикнали хората, знаят си обстановката. Зимната обстановка в Каменар, в сравнение с другите градове и села, е много зле. Зимата в Каменар, като има сняг, се знае, че пътищата се затварят, ток, вода се спират, няма. Авариите навсякъде са едни и същи".


;

Жителите на Каменар са свикнали с тежката зимна обстановка и се опитват сами да решат проблемите си.

Хората, които не могат да си купят вода от магазина, се налага да вървят повече от километър, за да напълнят тубите от най-близката чешма.

Станка Николова: "Има чешма, но е дълбоко в дерето и също не трябва да се пие от нея. Тя става само за миене".

В късния следобед водоснабдяването беше възстановено. Заради сложната зимна обстановка в пет варненски общини са отменени учебните занятия - в Аврен няма да се учи утре, а във вторник и сряда занятия няма да има и в Долни Чифлик, Аксаково, Дългопол и Белослав.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Обстановката по пътищата към 20 ч. на 4 януари
Обстановката по пътищата към 20 ч. на 4 януари
Дипломатически разрив между Саудитска Арабия и Иран
Дипломатически разрив между Саудитска Арабия и Иран