НОВИНИ

​Звездата от Метрополитън опера Томас Хемпсън на 16 май в зала "България"

Звездата от Метрополитън опера Томас Хемпсън ще пее за първи път у нас на 16 май в зала "България". Концертът на световноизвестния баритон със Софийската филхармония беше отложен от декември 2017 г. заради заболяване на артиста, припомнят от състава.

​звездата метрополитън опера томас хемпсън зала българия
bnt avatar logo
от БНТ
13:38, 09.05.2018
Чете се за: 00:42 мин.
Още

Певецът идва от Австрия, където изпълнява ролята на Симон Боканегра във Виенската Щатсопера.

В зала "България" носителят на "Грами" ще изнесе концерт с някои от най-обичаните арии от опери, оперети и мюзикъли от Моцарт, Гуно, Верди, Лехар, Бърнстейн и други.

Артистът на Метрополитън опера е сред най-уважаваните и иновативни музиканти на нашето време. Според световната критика Хемпсън завладява не само с гласа си, но и със сценичното си присъствие. Начинът му на пеене допада и на експертите, и на обикновения слушател. Репертоарът му включва над 80 роли, а дискографията му - повече от 170 албума, сценичен партньор е на Анна Нетребко, Соня Йончева и Йонас Кауфман.

Една от причините американският баритон да приеме поканата на Софийската филхармония за концерта е, че лично се е уверил в таланта на българските класически музиканти. Той си сътрудничи често на концертния подиум с маестро Павел Балев. Преди по-малко от година един от най-успешните и признати в цял свят български диригент дирижира оркестъра на Виенската филхармония, а критиката е впечатлена от изключително красивия му жест и усет да ръководи спектакъла и певците, отбелязват от Софийската филхармония.

Ограничен брой билети за 16 май все още има на касата на залата и в мрежата на Ивентим, а цените са от 50 до 80 лв. Концертът се осъществява с помощта на фондацията "Америка за България"

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Мария Габриел: Бъдещето на Европа е и цифрово
Мария Габриел: Бъдещето на Европа е и цифрово
Обединените патриоти внесоха свой законопроект за вероизповеданията
Обединените патриоти внесоха свой законопроект за вероизповеданията