НОВИНИ

1 от 3: Ясен Петров и националите срещу Словакия

bnt avatar logo
от Станислава Кръстева
08:32, 01.06.2021
Чете се за: 02:52 мин.
Спорт
ясен петров националите словакия
Снимка: БГНЕС
Слушай новината

Отборът на България излиза за своята чест. Футболистите на Ясен Петров ще изиграят първата от трите си контролни срещи тази вечер от 19.00 часа. Двубоят срещу Словакия ще се проведе в австрийския град Рийд, на стадион „Йоско Арена“.

Срещата ще можете да наблюдавате на живо по БНТ 3, както и онлайн на bntnews.bg.

Двата отбора ще се изправят един срещу друг за първи път от 2006 година насам. Преди 15 години Словакия победи отбора ни с 3:1 – отново в приятелски двубой.

До този момент националният отбор няма победа под ръководството на Ясен Петров. Той отпътува за Австрия заедно с 26 играчи, които са на негово разположение. Селекционерът обяви, че ще направи много промени в тима, като ще се опита да даде шанс на всеки футболист в трите двубоя.

От разширения състав отпаднаха Антон Недялков, Георги Йомов, Кристиан Димитров, Георги Костадинов и Димитър Костадинов.

Националният ни тим вкуси победата само веднъж – в приятелски двубой срещу Гибралтар – в мачовете си от началото на 2020 година (3 равенства и 8 загуби). Това включва изпадане от Лигата на нациите, наред със словаците, както и неуспешен опит да се класира за Евро 2020 през плейофите.

Отборът на Словакия се подготвя за второто си участие на европейски футболни финали. Контролата е част от подготовката на тима за Евро 2020.

Съставът на Словакия не успя да отбележи попадение в 7 от последните си 12 мача, като в същото време не успяха да открият първи резултата. Малко по-позитивно звучи статистиката в това отношение за България, защото най-голямата разлика в 8-те поражения беше само два гола, въпреки че тимът ни се изправи срещу три от Топ 20 отборите – Италия, Швейцария и Уелс.

Любопитен детайл от статистиката на „лъвовете“ са 26 мача поред без нито един червен картон.

След приятелския мач със Словакия, за националите предстоят още две срещи - с Русия (5 юни, Москва) и с Франция (8 юни, Париж). Мачовете можете да гледате по БНТ 1 и БНТ 3, както и онлайн на bntnews.bg.

Очаква се Франц Бекенбауер да бъде на стадион „Йоско Арена” в Рийд и да изгледа мача на живо.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Янаки Стоилов: 3 месеца за анализ на дейността на спецпрокуратурата и спецсъдилищата са прекалено дълго
Янаки Стоилов: 3 месеца за анализ на дейността на спецпрокуратурата и спецсъдилищата са прекалено дълго
Дрехи за смет в Русе: Вандали разбиха контейнерите за текстилни отпадъци
Дрехи за смет в Русе: Вандали разбиха контейнерите за текстилни отпадъци