НОВИНИ

11 души са задържани след вчерашната акция в област Горна Оряховица

души задържани вчерашната акция област горна оряховица
bnt avatar logo
от БНТ , Репортер: Зорница Илиева
11:36, 04.06.2024
Чете се за: 02:10 мин.
У нас
Слушай новината

11 души са задържани при специализирана полицейска операция, която се проведе на територията на област Велико Търново вчера. Акцията бе за противодействие на престъпления, свързани с изборното законодателство и конвенционалната престъпност.

През деня са разкрити 21 престъпления. Образувани са осем бързи производства. Три от тях за управление на автомобил, след употреба на наркотични вещества, две за притежание на наркотични вещества, две за управление на нерегистриран автомобил и една кражба.

Образувани са и осем досъдебни производства, от които две за отглеждане на наркотични вещества, четири за притежание на наркотични, едно за управление на автомобил, след употреба на наркотични вещества и едно за кражба.

Образувани са и четири преписки.

Проверени са 26 питейни и увеселителни заведения, 12 заложни къщи, 14 пункта за изкупуване на отпадъци от черни и цветни метали, 12 автоморги и автосервизи и 51 търговски обекта, 490 автомобила и 647 граждани. Задържани са 11 лица. Съставени са 36 акта и са наложени 186 глоби по фиш.

При проверка на жилище в Горна Оряховица е открита мини наркооранжерия, със засадени две растения от рода на конопа, които при полеви наркотест са реагирали на канабис. Иззети са микроклиматична система, чували с почва, осветление, уреди за измерване на температурата, електронна везна, течна тор и други вещи имащи отношение към отглеждането на подобен вид растения, 27 семена за различни сортове растения от рода на конопа.

От полицията обясниха, че от началото на предизборната кампания са получили общо 10 сигнала за изборни нарушения. Само по един от тях има заведено досъдебно производство. Проверките продължават.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok
Намерете ни в Google News

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Откриха обявения за издирване мъж от Елховско
Откриха обявения за издирване мъж от Елховско
Липса на кворум провали заседание на ВСС, посветено на доклад за Нотариуса
Липса на кворум провали заседание на ВСС, посветено на доклад за Нотариуса