НОВИНИ

11 години по-късно Милан отново е четвъртфиналист в Шампионската лига

Борил Гочев
от Борил Гочев
00:09, 09.03.2023
Чете се за: 02:40 мин.
Спорт
години късно милан отново четвъртфиналист шампионската лига
Слушай новината

Отборът на Милан се класира за своя първи четвъртфинал в Шампионската лига след 11-годишна пауза, след като "росонерите" завършиха 0:0 в реванша срещу Тотнъм в Лондон и по този начин удържаха аванса си от минималната победа с 1:0 на "Сан Сиро" преди три седмици.

За италианския шампион отстраняването на "шпорите" е и частичен реванш за загубата от същия този съперник на осминафиналите в надпреварата през сезон 2010/11.

Тази вечер на "Тотнъм Хотспър Стейдиъм" двата тима определено не предложиха зрелище, като двубоят се превърна в тактическо надиграване между двамата италиански наставници Стефано Пиоли и Антонио Конте.

Все пак положенията не липсваха, като през второто полувреме вратарят на Тотнъм Фрейзър Форстър трябваше да се намесва след удари на Браим Диас и Оливие Жиру, докато от другата страна Майк Менян отрази опасен изстрел на Пиер Емил Хьойберг.

Задачата на Тотнъм пък се усложни допълнително в 77-та минута, когато Кристиан Ромеро остави своя тим с 10 души, след като получи втори жълт картон за опасно влизане в краката на Тео Ернандес.

Макар и с човек по-малко "шпорите" стигнаха до най-опасната си ситуация пред вратата на Милан в добавеното време, когато капитанът Хари Кейн стреля с глава след центриране от пряк свободен удар, но стражът Майк Менян блесна с решителна намеса.

Секунди по-късно Дивок Ориги можеше да реши всичко в сблъсъка, но белгиецът видя как неговият удар се отбива от страничния стълб на вратата на Тотнъм.

Така или иначе този пропуск не се оказа фатален за Милан и "росонерите" продължават към следващия етап, където ще правят компания на Бенфика, Челси и Байерн Мюнхен.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Необичайно топло и днес
Необичайно топло и днес
Байерн Мюнхен отново победи ПСЖ и го изхвърли от Шампионската лига
Байерн Мюнхен отново победи ПСЖ и го изхвърли от Шампионската лига