НОВИНИ

Байерн Мюнхен отново победи ПСЖ и го изхвърли от Шампионската лига

Борил Гочев
от Борил Гочев
23:48, 08.03.2023
Чете се за: 03:17 мин.
Спорт
байерн мюнхен отново победи псж изхвърли шампионската лига
Слушай новината

Отборът на Байерн Мюнхен се класира за четвъртфиналите в тазгодишното издание на Шампионската лига, след като победи и в реванша на "Алианц Арена" съставът на ПСЖ.

"Баварците" се наложиха с 2:0 пред своята публика и с общ резултат 3:0 футболистите на Юлиан Нагелсман продължават похода си към седми трофей в най-престижния европейски клубен турнир.

За съставът на ПСЖ пък това е второ поредно отпадане във фазата на осминафиналите в Шампионската лига, след като преди година Меси, Мбапе и компания бяха елиминирани от бъдещия шампион Реал Мадрид.

Парижани влязоха в днешния двубой с гол пасив след първия двубой на "Парк Де Пренс" и през първото полувреме определено изглеждаха като по-опасния тим на терена, но Витиня пропиля най-изгодната ситуация пред френския тим, когато португалецът можеше да накаже груба грешка на вратаря Ян Зомер, но в последния миг Матайс Де Лихт изби топката от голлинията, запазвайки минималния аванс на своя тим в общия резултат.

След почивката "баварците" започнаха по-силно и в 52-та минута тяхно попадение бе отменено заради засада на Томас Мюлер.

Малко след изтичането на първия час игра обаче Марко Верати изгуби топката на границата на наказателното поле от Мюлер и Леон Горецка, след което последният асистира на Ерик Максим Чупо-Мотинг, за когото не остана друго освен да се разпише на опразнената врата за 1:0 в полза на Байерн.

Последва опит за натиск от страна на ПСЖ, но всичко до което стигнаха момчетата на Кристоф Галтие бяха два удара с глава на Серхио Рамос след центрирания от ъглов удар, като в единия случай се намеси стражът Зомер, а в другия изстрелът на испанеца премина покрай целта.

Така се стигна до 89-та минута, когато "баварците" сложиха точка на спора след отлично проведена контраатака, която бе завършена успешно от резервата Серж Гнабри.

В добавеното време и Садио Мане успя да се разпише за Байерн, но голът на сенегалеца беше отменен заради засада и така резултатът остана 2:0 в полза на немския тим, който се присъедини към Бенфика и Челси, които още вчера си осигуриха място на четвъртфиналите в Шампионската лига.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
11 години по-късно Милан отново е четвъртфиналист в Шампионската лига
11 години по-късно Милан отново е четвъртфиналист в Шампионската лига
Млад мъж пострада при падане от строително скеле в София
Млад мъж пострада при падане от строително скеле в София