НОВИНИ

11 години по-късно Милан отново триумфира в Серия "А"

Борил Гочев
от Борил Гочев
20:57, 22.05.2022
Чете се за: 01:37 мин.
Спорт
години късно милан отново триумфира серия
Слушай новината

Отборът на Милан е новият шампион на Италия, след като в последния кръг от сезона "росонерите" спечелиха с 3:0 гостуването си на Сасуоло.

Милан се нуждаеше само от една точка в този двубой, за да триумфира в Серия "А" за първи път от сезон 2010/11 насам, но едно отлично първо полувреме срещу "неровердите" предопредели крайния изход на срещата.

Два гола на Оливие Жиру и един на Франк Кесие между 17-та и 36-та минута осигуриха на Милан класическа преднина, която до края момчетата на Стефано Пиоли запазиха, за да донесат 19-та титла в историята на клуба. Трябва да се отбележи, че в ролята на асистент и за трите гола влезе Рафаел Леао.

След почивката на терена се появи и Златан Ибрахимович, който е единственият в настоящия състав на Милан, който бе част от отбора, който триумфира с титлата в Италия преди 11 години.

Огромен е и успехът за наставника на "росонерите" Стефано Пиоли, за когото това е първи трофей в треньорската му кариера.

В същото време големият съперник на Милан за титлата през този сезон Интер спечли в последния кръг с 3:0 у дома срещу Сампдория, но това не се оказа достатъчно за "нерадзурите" да защитят титлата си в Серия "А".

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Как толгратисчии рушат второкласните пътища у нас
Как толгратисчии рушат второкласните пътища у нас
За първи път полет с изцяло женски екипаж в Саудитска Арабия
За първи път полет с изцяло женски екипаж в Саудитска Арабия