НОВИНИ

12 българи са задържани в Германия за разпространение на наркотици

живо българи задържани германия разпространение наркотици
bnt avatar logo
от БНТ
15:38, 03.12.2021
Чете се за: 01:50 мин.
У нас
Слушай новината

12 българи са задържани в Германия, петима от тях са обвинени за участие в организирана престъпна група. Властите в Германия засега не позволяват да се разкрият подробности за самоличността им. Това съобщи на брифинг пред медиите говорителят на Специализирана прокуратура Христо Кръстев.

На територията на България не са иззети наркотици, извършени са претърсвания в Област Търговище. Няма и задържани българи на наша територия, съобщи още Кръстев.

Разследват българска престъпна група за разпространение на наркотици във Франкфурт

Всички материали по разследването са изпратени в Германия. В Спецпрокуратурата вече е образувано досъдебно производство, така че ще се осъществи разследване, независимо дали от Българската или Европейската прокуратура.

Неутрализирането на престъпното сдружение е резултат от едногодишни усилия и сътрудничество на германските и българските съдебни и полицейски органи в противодействието на организираната престъпност.

Близо 700 кг хероин, импрегниран в мрамор, задържаха от ГДБОП

Спецпрокуратурата днес е постигнала споразумение с двама турски граждани, пренесли през наша територия хероин за близо 57 млн. лв., съобщи още Кръстев.

Наложените наказания са 9 години затвор при първоначален строг режим и 100 000 лева глоба за първия, а за втория - 8 години затвор при първоначален строг режим и 50 000 лева глоба. Става въпрос за откритите наркотици в мраморни плочи, уточни говорителят на Специализираната прокуратура в отговор на въпрос на БНТ.

Целия брифинг вижте ТУК:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Доц. Ангел Кунчев иска оценка на ефективността на ковид тестовете за учениците
Доц. Ангел Кунчев иска оценка на ефективността на ковид тестовете за учениците
"Пътна полиция" с препоръки за безопасност към студентите при пътуванията за 8 декември
"Пътна полиция" с препоръки за безопасност към студентите при пътуванията за 8 декември