НОВИНИ

12 пожара гасиха пловдивските огнеборци тази нощ

пожарната пловдив реагирала сигнала последното денонощие
bnt avatar logo
от БНТ
10:52, 28.05.2022
Чете се за: 01:35 мин.
У нас
Слушай новината

12 пожара гасиха пловдивските огнеборци тази нощ, само 4 от тях са с преки материални щети. Вой на пожарни събуди рано тази сутрин жителите на квартал "Христо Смирненски". Около 6.55 часа е получен сигнал за пожар в УМБАЛ "Св. Георги". Към мястото на произшествието са насочени два екипа на Първа районна служба.

Късо съединение от луминесцентна лампа в кухненски блок е станало причина за тревогата. Веднага след подаването на сигнала персоналът сам успял да овладее извънредната ситуация, с което подпомогнал действията на огнеборците.

Опушени са само стените на помещението. В първите часове на съботната нощ е избухнал пожар и в комплекс в Старосел. Огнеборците са получили сигнал за задимяване и незабавно два екипа от Хисаря и Първа служба са се насочили към комплекса.

Огънят се е развил в избена стая, използвана за перално-сушилно помещение. Предполага се, че причина за пожара е късо съединение или техническа неизправност в сушилня. С бързите си действия пожарникарите потушили огъня и предотвратили по-сериозни щети.

Легловата база на хотела е била почти запълнена и за това се е наложило персоналът да подпомогне евакуацията на близо 300 гости на комплекса.

Текст: Мариела Хубинова

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Хамид Хамид, ДПС: Това управление е провалено и е опасно за хората
Хамид Хамид, ДПС: Това управление е провалено и е опасно за хората
Три полуфинала за България на Световната купа по гребане
Три полуфинала за България на Световната купа по гребане